12-05-13

8ste deelname vredesmarathon Kigali

Aan de vooravond van een nieuwe afreis naar Rwanda eindelijk nog een berichtje. Want het was zeker niet windstil omtrent onze projecten, de tijd ontbrak echter om deze blog te onderhouden. We gaan in de toekomst wellicht ook enkel nog briefen over Rwanda via de site van Imana www.zwarteparelimana.tk, onder project Rwanda, omdat zij het meterschap draagt over de International Peace Marathon Kigali. Dus daar uitkijken voortaan voor een verslagje.

Sportief gezien is het bang af wachten. Door de vele strenge winterdagen kon ik niet voluit trainen en moest ik de lange duurlopen staken, bijgevolg annuleerde ik ook een natuurmarathon vooraf. Ondertussen maakte ik nieuwe plannen, maar liep ik afgelopen week een contractuur van de hamstring op. Ik heb het deze week laten rusten en zowel gisteren als vandaag werkte ik opnieuw voor het eerst een rustig duurloopje af met de dochters. De pijn was te verwaarlozen, dus dat zit wel weer snor. Ik zal zien wat ik in Rwanda ga lopen, want ik hoorde dat het er tegen 30° C is, dat betekent een goede 40° C in de zon en de marathon kent geen meter schaduw. Dat wordt dus weer afzien geblazen. Maar we zijn niet anders gewend.

Het verzamelen van donaties kende weer een succes. Mijn eigen school ‘Lagere school De Robbert’ vergaarde dit jaar het topbedrag van maar liefst € 1600 met de Afrikamarkt. Op onze site kan je een verslagje + foto’s terug vinden. (www.derobbert.be) Ook kreeg ik heel veel stortingen binnen van symathisanten, familieleden, vrienden en sponsors. (vooral via het samenwerkingsverband met SOL, fiscaal aftrekbaar = altijd interessant voor de donateurs). Met deze gelden zullen we weer heel veel straat –en weeskinderen kunnen gelukkig maken.

Binnen een dikke week ben ik terug en zal ik niet aarzelen jullie te berichten over mijn 8ste vredesmissie.

 

15:12 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.