04-02-13

Afscheid

Afgelopen vrijdag namen we afscheid van ons A-teambusje. Het kreeg deze naam van mijn leerkrachtenteam. Op het eind van een schooljaar moest ik er ooit mee rond rijden in de stad Hamont, met de 2 jongste vrouwelijke leerkrachten en de muziek van het A-team luid schallend uit de boxen ... hilariteit alom. We hebben er veel plezier en comfort aan gehad. Maar door de opgroeiende kids waren de momenten dat we allen samen weg waren, op één hand te tellen. Vandaar ... Aan alles komt een eind en een nieuw begin !05012013091.jpg

18:44 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sterke prestaties kinderen

Imana maakte een sterke beurt tussen enkele grote namen te Breda. Haar verslagje vind je zoals gewoonlijk terug op haar eigen site www.zwarteparelimana.tk. Maar ook de prestaties van de andere kinderen mochten er zijn. Yinta vond nog eens haar drive terug en haalde er alles uit wat er in zat. Nu nog wat meer inzet op de trainingen en dan geraken we misschien er terug door. Zij werd 5de op het PK te Neerpelt. Yalina was erg ontgoocheld over haar zelf, maar haar entourage dan weer niet. Zij liep op karakter en werd 11de. Conditioneel heeft ze een grote achterstand door haar blessure en dat haal je niet op 1,2,3 in. De volhouder wint hier ! En Yano was verwikkeld in een serieuze strijd om een podiumplaats. Met de nieuwe nationale toppers (tweeling van coach Lismont) was dat gaan evidentie. Eén vogel was zoals gewoonlijk al snel vliegen en dan maakte Yano de koers hard in de achtervolgende groep. Het leek hem in de laatste ronde zuur op te breken, want van het drietal moest hij het eerst wat meters prijs geven. Maar Yano kwam er op karakter terug en viel zelf aan op de heuveltjes. Waarna een andere tegenstander definitief moest lossen. Er volgde toen nog een sprint van meer dan 200 m op de scherp van de snee. Zijn tegenstander deed op zeker moment professioneel de deur toe, waardoor hij zilver verspeelde. Maar spanning was hier troef. En met brons een knappe verdiende podiumplaats. Een verslagje en foto's vind je op www.avthechtel-eksel.be.

15:12 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

lange duur werd weer wat korter

Zaterdag in plaats van zondag, wegens de wedstrijden van de kids en een feest dat tot in de vroege uurtjes ging duren, mijn lange duur gedaan. Ik genoot er van, maar moest na een dikke 2 uur weer de strijd staken. De bilspier kwam opnieuw vast te zitten en dan maar weer tijdig stoppen om erger te voorkomen. Het liep nochtans lekker. Overal binnendoor gelopen om zoveel mogelijk onverhard te kunnen lopen, via veldwegen richting begijnenvijvers en Helchterse Dijk, om het militair domein van Helchteren-Hechtel te doorkruisen en langs de andere zijde terug te keren. En ook in de winter kan de natuur prachtig zijn in zijn donkerte met af en toe een straal zon. Enkele gsm-kiekjes ...A1.jpgA2.jpgA3.jpgA4.jpgA5.jpgA6.jpgA7.jpgA8.jpgA9.jpgA10.jpgA11.jpg

14:57 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-13

Cross der jongeren Provil Lommel

Slechts 2,5 trainingen in deze drukke onderwijsweek. Ik besef goed dat dit nefast is in een marathonvoorbereiding, maar het zij zo. We hebben niet allemaal de juiste job om ons optimaal voor te bereiden. En daarbij zou ik al blij zijn moest ik de voorbereidingsweken door geraken om tot een nieuwe marathon te komen en deze dan uit te lopen. De chronisch ontstoken achillespees speelt weer goed op.

Ik begin nu ook alsmaar meer te beseffen wat het voor dochter Imana moet zijn om als topsporter te leven in combinatie met zware studies. Buitenstaanders zien natuurlijk alleen maar de lusten en nooit de lasten. Een buurvrouw schrok toen ze deze week Imana om 07.00 een vetloopje zag vol maken.

Afgelopen woensdag liepen mijn I.C.T.-coördinator Toon en ikzelf de leerkrachtenreeks estafetten tijdens de cross der jongeren Lommel. Eigenlijk niet echt mijn ding, want veel te hevig en veel te kort voor een afstandsloper. Ik nam de eerste en de derde ronde voor mijn rekening, Toon de 2de, waarbij we de laatste wissel zo lang mogelijk probeerden uit te stellen. In meters dus : Roel 1000 m , Toon 1200 en Roel 800. We werden 1ste bij de heren, maar ze vergaten ons op het podium te zetten. De tweede ploeg nam deze eer onbegrijpend voor hen. Op zich niet zo erg, maar dat ze met onze wijn gingen lopen, daar viel toch ons petje van af. Gelukkig greep de organisatie in en kregen we achteraf toch nog onze wijn. :)

 

18:32 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |