15-07-12

Geluk ... !

Geluk 1

Onze nieuwe buren schaften zich een drietal  kippen aan voor het keukenafval op te ruimen en voor de kinderen. Als volleerde ‘Verloren Eindenaar’ waarschuwde ik hen voor het jaarlijks bezoek van steenmarter en/of vos. Wil dat nu toch niet lukken dat 2 dagen er na de vos passeert en tunnel graaft en het drietal meeneemt voor zijn jongen. De vos komt van over de Nete uit Eksel. Hij werd daar al meer gesignaleerd. En mijn kippen … die liet hij voor één keer met rust. Zodat ik gewapend met extra draad mijn kippenburcht kan beschermen. En elke avond worden ze nu terug opgesloten.

VosOpPad.jpgsteenmarter.jpg

Geluk 2

Op een avondmeeting in Utrecht (trackmeeting) liepen onze oudste zoon Yano en oudste dochter Imana voor het eerst een wedstrijd (3000 m) samen. Mooi om als ouders te zien. Ook onze tweeling was present. Je kan de verslagjes lezen op www.zwarteparelimana.tk en www.avthechtel-eksel.be . Imana loopt trouwens weer een sterke zomer. Vorig jaar nog door menigeen afgeschreven, maar ondertussen toch maar weer een goede late nazomer, sterke winter en goede eerste helft nieuwe zomer op haar naam geschreven. Ze verbeterde reeds al haar PR’s.

Geluk 3

Nu Imana ook vakantie heeft kan ik weer geregeld haar begeleiden. Gisteren met haar 50’ in Pijnven gelopen. In een stralende zon vertrokken en geëindigd in een bijna tropische regenbui. Alleen de warmte ontbrak. We waren door en door nat en zagen bijna niets meer voor ogen. Vlak voor het onweer liet nochtans de natuur zich van zijn beste kant zien met roofvogels en reeën. Vandaag met haar een slordige 16 km gelopen rond de Dommel in Wijchmaal-Peer. De laatste 4 km rook ze de stal, want ze trok goed door. Den ouwe moest even op de tanden bijten, maar bleef naast haar rennen.

Geluk 4

Vorige nacht de hele nacht van soalmate Jempi gedroomd. Raar. ’s Morgens even het gedachtenisprentje er bij genomen en toen wist ik hoe laat het was. Mijn onderbewustzijn herinnerde me er aan dat het weer al bijna één jaar geleden is dat hij ons veel-te-vroeg verliet. Nu was hij een jaar terug in zijn laatste dagen zijn ongelijke en harde pijnlijke strijd aan het voeren tegen de bot –en lymfklierkanker.

Gisteren kreeg ik ook van een vroegere loopmakker (Stefan) te horen dat een andere loopmakker (Harry)uit de tijd van het groepje van Bart zaliger een hartstilstand  kende en er zeer erg aan toe is en op intensieve ligt. Ook mijn loopmakker uit Nederland, den Wouter, sukkelt met zijn hart. Gelukkig is dit bij mij weer achter de rug. Wanneer je hartritmestoornissen kent, is dit toch altijd even schrikken. Carpe diem. Ik hoop dat het met Wouter de goede kant op gaat en dat ook Harry nog iets aan zijn verder leven gaat hebben. 

Geluk 5

Onze jongste zoon Ian wordt vandaag 14 jaar en is reeds 13 jaar (trouwens op dezelfde dag!) thuis. Ze groeien als kolen! En ofwel zijn de gasten van huis weg ofwel brengen ze extra volk mee. De zoete inval. Yinta en Yalina zijn op fietskamp Don Bosco richting zee. Een uiyloper van onze eigen Don Bosco fietstochten. Als 16-jarige reed ik 1800 km richting Corsica en Sardinië met pater Fonske. En Yano volgt ons op met speelpleinwerking. Hij vertrok vandaag naar Groenveld Heverlee. Zelf deden Heidi en ik speelpleinen in Oud-Heverlee, Stad Leuven, Don Bosco Kortrijk, Don Bosco Hechtel, Colonia Casa Papa Giovanni Winterslag-Genk en vakantiewerking IMAGO Hechtekl. De geschiedenis herhaalt zich en dat is positief !

19:46 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.