06-07-12

Tuin in volle glorie...

Nu de grote vakantie begonnen is, heb ik weer veel tijd om mijn andere passie naast het lopen te onderhouden: bilogisch tuinieren en het kweken van kleinvee.

Vele groenten zijn reeds klaar : Nieuw Zeelandse spinazie, sluimererwten, komkommers, courgetten, sla, wortelen, venkel...

Op de venkel ontdekte ik deze avond een rups van de koninginnepage.

tuin10.jpg

Tussen de groenten doen de afrikaantjes en goudsbloemen het erg goed. De goudsbloemen zullen weer verwerkt worden tot goudsbloemzalf.

tuin4.jpgtuin8.jpgtuin9.jpg

 

Ook de planten en scheuten uit Rwanda floreren in mijn biologische tuin. De bananenplant heeft weer de strenge winter overleefd en begint de tuin te overstijgen.

 

tuin3.jpg

 

De wilgenhut, die we maakten in het voorjaar, begint zijn zijscheuten te ontwikkelen. Zo krijgen we op termijn een levende groene hut. Onderaan zie je mijn nieuwe meegesmokkelde scheut van een Rwandese bananenboom.

 

 

 

 

 

 

tuin2.jpgVandaag begint ook mijn laatste broedsel uit te komen. Dit keer van de goudbrakels. De zilverbrakels heb ik reeds buiten gezet en de zilverbrakel krielkippen mogen volgende week naar buiten. Hopelijk blijft dit jaar de vos en de steenmarter achterwege. Ook ligt er weer een nest 'Hollandertjes konijnen' klaar om rond te lopen.

kuikens.jpgtuin7.jpgtuin5.jpgtuin6.jpg

 

21:29 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.