24-06-12

Naweeën van RWANDA 2012

Wanneer ik terug kom uit Rwanda volgt onmiddellijk de zeer drukke eindperiode van het schooljaar. De enigste reden van het 'windstil-zijn' hier. Ik verbrak zelf het record met 6 avondvergaderingen op 3 opeenvolgende avonden, de vergaderingen overdag dan nog niet mee gerekend. De periode viel me ook weer zwaarder dan verwacht. De gekende cultuurschok is er niet meer, maar wat een verschil met de mensen van hier en ginds. Iedereen loopt weer op de tippen van zijn tenen en de eerlijkheid op het wat hogere niveau moet je soms ver gaan zoeken. Gelukkig was de oudste dochter weer thuis, zodat ik veel met haar kon meefietsen of -lopen tussen de drukte door om de zinnen te verzetten. Ik liep ook nog een wedstrijd, pur sang voor de goesting in Sint-Oedenrode, een 10 km in 40' rond. Niet de meest denderende tijd maar toch nog goed voor een plaats vooraan bij de masters en 't deed deugd. Ik moest er even uit op m'n eentje.

Onverwachte media-aandacht zie ik als afsluiter van Rwanda 2012. TV Limburg nodigde Imana en mezelf uit om 'live' te komen spreken over de millenniumdoelstelltingen. Een fijne ervaring en een meevaller. Je kan het filmpje nog integraal bekijken op de site van Imana www.zwarteparelimana.tk bij project Rwanda. Eerst komt Bart Peeters aan het woord en vanaf de 19' zijn wij daar. We hebben even de kans gehad om met Bart te spreken en ontmoetten een aimable man zonder BV-allures en kapsones. Een pracht van een kerel.

Ook verscheen er nog een groot artikel in Het Nieuwsblad van Willy Goossens over mijn deelname aan de vredesmarathon. Een waardering die kan tellen. Mits wat terug scrollen vind je het artikel op www.avthechtel-eksel.be .

Na de grote vakantie zet ik de nieuwe krijtlijnen uit voor Rwanda 2013. Maar eerst nog het einde van het schooljaar halen ...

22:38 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.