13-05-12

AVT Dames terug naar ere-afdeling + 36 km voor 'den ouwe'

Imana liep gisteren haar eerste zomerwedstrijd na haar rustperiode, een kwaaltje en temidden van haar drukke stage in gasthuisberg. Ze kreeg er de 3000 m voorgeschoteld met aanwezigheid van 2 grote atletiektenoren Veerle Dejaeghere en Xenia Luxem. Ze kon er haar mooi tussen nestelen en liep een goede seizoensopener. Je vindt een verslagje online op haar site www.zwarteparelimana.tk. AVT won de Beker van Vlaanderen in de Landelijke 1 en stijgt terug naar de ere-afdeling VAL. vorig jaar was Imana er niet bij wegens haar hardnekkige blessure.

IMG_0751.JPG

Zelf ben ik vandaag nog eens op verplaatsing geweest voor mijn lange duurloop van 36 km en dit in Gerhagen (Tessenderlo). Een prachtige bosrijke omgeving met aansluitende landerijen. Hier kon ik mijn hartje op halen. Ik heb er enkele uitgestippelde wandelwegen aan elkaar gekoppeld en erna nog wat gelopen op goed geluk. Eerste half uur ging moeizaam (voorbije week ook weer veel evenwichtsstoornissen gehad) , maar toen kwam de motor op gang. Bijzonder veel lopers, MB'ers en fietsers in en rond het domein. Waren het de zonnestralen ? Moederdag ? Lentekriebels ? Toch slechts één jong gezin met baby op pad. De rest allemaal 40'ers en ouder. Bizarre vaststelling dat de jonge gezinnen deze rijkdom niet meer ontdekken.

Aan alle mama's met kleine kinderen, mama's met grote kinderen, mama's met sportende en/of studerende kinderen, mama's die kinderloos zijn, adoptiemama's, mama's die een kind moeten missen, mama's die er alleen voor staan, mama's in samengestelde gezinnen ... EEN FIJNE MOEDERDAG !

 

17:23 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.