26-03-12

tweeling naar Malta (WK ISF crosscountry)

Na school onmiddellijk vertrokken om 2 uur en een kwart te gaan lopen op de Hechtelse heide. Ik moest dit weer inhalen na een weekendje schoolfeest en onze tweelingmeiden die we naar Zaventem moesten brengen voor hun deelname aan hun eerste internationale ervaring, nl het wereldkampioenschap te Valetta (Malta) ISF ( = scholensport) crosscountry. Morgen lopen ze hun race tegen de rest van de wereld. Van hun L.O.-leerkracht Agten die ik onderweg al lopend tegenkwam hoorde ik dat ze goed aankwamen, een chique hotel en lekker eten hebben. (hun ploeg = Don Bosco Hechtel) Dat ze maar genieten deze pracht meiden. En oh wat is het stil thuis.

De voorbije week was weer ontzettend druk, zowel in school als thuis. Het is soms een race tegen de klok. Gelukkig kan het lopen dan wat voor afwisseling zorgen. Al doet mijn achillespees ontzettend pijn. Zaterdag nog met dochter Imana de Kamert in getrokken, waar dorpsgenoten haar geregeld nog proficiat toeroepen voor haar nieuwe Belgische titel. Tof toch !

Vorige week ook gaan spreken voor alle leerlingen van het 5de over Rwanda, de genocide en de projecten. Dit is voor mij geen opgave, maar een plezier om te doen. Leerlingen zijn trouwens nog steeds leergiering en enthousiast. Aanstaande donderdag hebben we in onze school onze jaarlijkse Afrikamarkt ten voordele van Rwanda. Met het goede weer belooft het weer een topper te worden.

Tijdens mijn loop vandaag nog geconfronteerd met minder goed nieuws van een collega. Ik was juist de militaire vlakte aan het oversteken toen het telefoontje binnen viel. Hallucinant, daar alleen op de vlakte, één met de natuur, proberen wat steunende woorden mee te geven ...

Carpe diem !

21:46 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.