05-03-12

Veldloop Betekom : Yano, Yinta en Yalina

 

 Op Imana na, zijn we met onze andere atletiekers naar Betekom getrokken om te testen voor hun Belgisch Kampioenschap te Oostende. En ze zijn positief geëvalueerd. Met andere woorden, we waren heel tevreden over hun prestatie, motivatie en wedstrijd.

Yalina sukkelde de voorbije winter veel met haar knie en diverse groeipijnen. Maar zoals we al eerder zeiden, hebben we op een zeker moment de medicatie en zooltoestanden weg gesmeten en kozen we voor een programma negatieve squadoefeningen … met resultaat ! De knie werd sterker en Yalina gooide haar terug in de strijd. Ze bouwde gisteren haar wedstrijd goed op en naderde op het eind erg sterk op haar zus. Ze eindigde op een 8ste plaats op 25 deelnemers en was hier erg blij om. Yinta was goed mee in de start, liet haar dan wat te zeer af zakken naar een 6de stek, maar op aangeven van de coach,  kwam zij terug naar een 3de plaats, waar zij toch een 15tal meter kon maken op de naaste achtervolger. Echter in de zandbak die 3 x achter elkaar diende genomen te worden, stuikte het tempo wat en slinkte haar voorsprong. Het meisje dat haar voorbij stak, had duidelijk een sterker wedstrijdeinde, waardoor Yinta spijtig maar toch verdienstelijk 4de werd. Het missen van het podium was even spijtig, maar ze was toch tevreden over haar cross. Voor Yano beloofde het een uitdaging te worden, want zowel afstand als het parcours was weer wat in zijn nadeel. Daarbij bleken ze nog verschrikkelijk hard van start te gaan en het tempo bleef erg hoog. Toch handhaafde Yano zich vooraan in de groep. Halfweg koers nam hij een 2de groepje op sleeptouw, waar hij wat later van weg liep. Hij kwam toen goed op dreef, waarna hij de staart van het eerste groepje terug te pakken kreeg. Yano werd knap 9de in een zeer bochtrijke cross.

Onze Ian won dan weer met zijn ploeg SP Wijchmaal met 2-0 tegen Maaseik. Maar door verlies vorige zondag delen ze nu een 2de plaats. Ian kende een goede match en komt weer gemotiveerd aan de aftrap. Zo was het sportieve weekend weer erg snel om en kijken we uit naar het BK veldlopen Oostende.

voetbal ian 03 03.jpgfoto0538.jpgfoto0540.jpgfoto0546.jpgfoto0541.jpgfoto0548.jpgfoto0550.jpgfoto0542.jpgfoto0543.jpgfoto0545.jpg

21:52 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.