05-03-12

Rwanda 2012 : stand van zaken

Het Rwanda-project 2012 loopt als een treintje. Verschillende sympathisanten (familie, collega's, vrienden, gemeente Hechtel-Eksel, ...) stortten reeds een donatie, waar ik hen zeer dankbaar voor ben. Ook zijn er weer vele vrienden, collega’s die de felbegeerde hotelzeepjes binnenbrengen.

In eigen school zijn we weer gestart met ons traditioneel Afrika-project over Afrika algemeen, Rwanda en de genocide in het bijzonder en binnenkort de Afrikamarkt voor het goede doel. Ook werd ik nog geïnterviewd door een studente van Mater Dei, nl. De Backer Britt, die een prachtig eindwerk maakte in opdracht van haar Overpeltse school over de Rwandese Genocide. Voor de praktijk wendde ze zich naar mij.  In dezelfde school mag ik ook elk jaar gaan spreken/getuigen op hun multiculturele dagen.

Don Bosco Hechtel schenkt 10% van hun opbrengst van de vastenactie aan Rwanda ! Ook hun sponsorloop komt er aan.

Ondertussen ben ik ook volop aan het kijken welke vluchtmaatschappij dit jaar de voordeligste vluchten richting Kigali aan biedt. Omdat Rwanda nog steeds beschouwd wordt als risicogebied en toeristisch gezien niet zo heel veel biedt, blijft het voor mij persoonlijk een dure onderneming, welke ik voor mezelf natuurlijk zo laag mogelijk probeer te houden . Meestal ben ik dan veel langer onderweg, maar dat deert me niet.

Dan ben ik nog op zoek naar padre Pancras, de Ugandese priester, die actief is in de missie waar de biologische familie van Imana afkomstig is. Ik ben zijn spoor bijster geraakt en hij antwoordt niet meer op telefoons en mails. Ik heb Rwandese priester Jean-Baptist, pastoor te Kuringen, ingeschakeld om mij hierbij te helpen. Hij zou misschien een nieuwe benoeming gekregen hebben. Wordt vervolgd.

21:58 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.