08-02-12

Groene kaart

Gisteren de groene keuringskaart van de C3 gekregen, maar ook zelf met mijn keuringskaart naar de cardioloog getrokken, naar aanleiding van het overslag gaan in de kerstvakantie. Ik was er wel wat bang voor. Maar het viel allemaal geweldig mee. De cardioloog, tevens hardloper, bevestigde wat ik al eerder wist, dat ik een groot uitgezet sporthart heb. (letterlijk en figuurlijk :) ) Men had me dit in 2003 al gemeld toen ik door de MUG behandeld werd bij een zwaar verkeersongeluk. Ook de cardiogram en de testen waren allemaal perfect. Dat ik te zwaar stond had hij me echt niet moeten vertellen, dat voel en zie ik zelf ook wel. Mijn hart ging een paar keer overslag tijdens de inspanningstest, maar dat was niets om me zorgen over te maken. Vrij normaal met het soort hart dat ik heb. Ik moest me voor niets ongerust maken, mag verder blijven sporten zoals ik bezig ben (zonder hartmeter !), maar natuurlijk wel op letten met stresserende situaties. En laat dit nu juist het probleem zijn, omdat ik blijvend geconfronteerd word in het onderwijs met netelige situaties. Ik waardeer het dat ook collega's bezorgd waren.

's Avonds de daad bij het woord gevoegd en gaan sporten met een voltallige lopersgroep. Even geleden met het verraderlijke weer. Halfweg de fartlek kreeg ik het conditioneel zwaar, maar ook de knie deed opnieuw wat pijn. Al strubbelde deze ook al fel tegen bij de zware fietstest bij de cardioloog. Wellicht een gevolg van toen.

Vandaag ben ik eerst met Imana gaan meefietsen bij haar normale duurloop en onmiddellijk daarna met Yano in de sneeuw gaan rustig duurlopen in het bosreservaat Pijnven. Verschillende wegspringende reeën waren onze metgezellen... We hebben er samen van genoten.

20:36 Gepost door Roel Truyers | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.